Huaröd ordnade en fin julmarknad 2014
Trevligt ....och Huarödsborna är duktiga på fixa och dona, alltid, verkligen en by som ordnar mycket varje år. Tack  till er alla från Tytti och Kenneth !

Julmarknad i Djurröd 2014
En mycket givande dag...ingen snö...regn och blåst tyvärr, men folket kom ändå till denna fina julmarknad.
Tack till er alla för trevliga pratstunder och för att mina tomtar fick mycket beröm !

Julskyltning/hantverksmässa i Tollarp 2013
En trevlig mässa....även om vädret inte var det bästa och folket svek oss tyvärr ! Men ett stort tack till er som kom.....

Här är det utställning/mässa på Yllan i Kristianstad 2013. Det var riktigt trevligt....visade mina tomtar m.m. och sålde TYTTIZ cd:s. Här några av de mycket intresserade kunderna.....

På denna bilden ser ni dottern Gisela...hon och jag hade en monter tillsammans, Giselas Pynt&Fint ! Det var fantastiskt roligt dessa två dagarna och vi trivdes som fisken i vattnet ! Tack Gisela !

Visar här mina alster...jag säljer även lite flick/damkläder och smycken. Mitt hantverk är det "viktigaste" och just nu håller jag på och skapar lite nytt. Till "hantverket" räknar jag också våra cd:s !

Här sitter min kära pappa hos oss i Skättilljunga och dricker te. Det var en helt underbar sommardag som pappa kom och hälsade på.Nisse heter han och sitter i rullstol sedan många år efter en stroke. Någonting som är så fantastiskt det är att han är alltid glad....skiner som en sol då vi hälsar på honom och det gör vi minst en gång i veckan.

Pappa bor i en lägenhet och klarar mycket själv förutom att han får hjälp att komma upp ur sängen och i den igen då det är läggdags.

Lunchen är en höjdare, han väntar tålmodigt i köket och sen kommer maten och då är det oftast en fiskrätt, som han själv bestämt, för fisk det är favoriten på matsedeln.

Sen är det alltid en dessert och det är alltid lika uppskattat... en riktig godis-älskare! :)

 

Två gånger i veckan kommer pappa ut då färdtjänsten hämtar och tar ner honom med en trappklättrare...eller de SKA ta ner honom med en sådan! Tyvärr så finns inte den alltid med och då blir pappa nervös för att de som bär ska tappa honom. Färdtjänsten fungerar bra mestadels, men det har hänt att det inte har fungerat, det är pappa orolig för varje gång nu! Tänk jag förstår honom.

Han handlar med hjälp av en ledsagare som kör rullstolen. Dessa dagar längtar han till, att få komma ut och få handla lite godsaker.

Min pappa läser mycket om flyget, han var ju flygtekniker i alla år, jobbade på Finnair, Bromma och Kristianstads flygplats tills den dagen då stroken förlamade hans vänstra sida,  då endast 59 år och idag är han 84 år.

 

Vår lilla mamma lämnade oss 2009 bara 78 år gammal. Men jag tycker allt har gått bättre än man då tänkte sig, klart man saknar sin mamma/fru men det klarade pappa och vi fint...även om det blev många tårar och ensamma dagar och kvällar... hon hade ju alltid funnits där för honom...nu blev det tystare...ingen att dela dagen med!

Pappa ringde mig idag och undrade ifall jag köper något till graven nu när det är allhelgonahelg! Då talade jag om för honom att jag själv har gjort en fin kreation av gran, kottar, blommor m.m. och vi ska lägga den på fredag på lilla mammas grav med den söta hjärtestenen som pappa valde!

Han lät pigg och glad precis som vanligt....ja du pappa jag älskar dig så! Dottern Tytti

 

Lite av varje....